Möjlighet att lära Juvelfattning.

slider image

Som privat elev hos Magnus i hans ateljé får man möjligheten att skräddarsy utbildningen efter personliga önskemål. Allt efter sin nivå och förmåga att ta del av nästa steg i vägen på att bli en komplett juvelfattare, eller bara för att lära de moment man vill
behöver kunna för att kunna hantera de jobben man vill kunna utföra.
Eleven planerar utbildningen tillsammans med Magnus gällande innehåll, längd och när det passar i kalendern som bäst för båda parter.
Då det är på basis av ”one to one” har man tillgång till Magnus så fort man behöver och behöver inte vänta på tur i större grupp. Detta och att man anpassar innehållet efter elevens önskan och förmåga gör detta effektivare och kortar tiden man tillbringar borta från sin anställning eller egna verksamhet.

Lärcenter i Falköping erbjuder i samarbete med Magnus Svärd utbildning i Juvelfattning.
Juvelfattning grundkurs Nivå 1
Målet med denna kurs är att deltagaren ska lära sig grunderna inom juvelfattning på ett effektivt och kvalitativt sätt. Allt från grundfattningar som riven, charner, sarg, chatong, även chatong för känslig sten som ametist, tanzanit eller morganit. Vidare blir det stickfattningar i stigande svårighetsskala med målet inställt på fyrkörnsfaden som ligger till grund för att kunna gå vidare till fortsättningskurs nivå 2. Undervisningen sker med mikroskop och GRS trycklufts-assisterande stickelsystem, vilket kapar inlärningskurvan drastiskt och sliter mindre på kroppen jämfört med traditionellt sätt att arbeta på.

Live-visning av teknikerna genom kamera i lärarens mikroskop projicerat på stor TV gör det lätt för eleven att se vad som görs. Detta underlättar för eleven att ta till sig värdefull kunskap i minsta detalj. Man bör vara guld eller silversmed (eller liknande) med god bänkvana eller motsvarande finmekanisk erfarenhet som tex använda hängborrmaskin eller mikromotor. Kursen håller tämligen högt tempo så dessa förkunskaper är viktiga för att du som deltagare ska få med dig så mycket som möjligt av vad kursen erbjuder

Lärcenter i Falköping erbjuder i samarbete med Magnus Svärd utbildning i Juvelfattning.
Juvelfattning påbyggnad Nivå 2.
Denna kurs är riktad till de som genomgått grundkurs i juvelfattning eller har liknande förkunskaper. Deltagaren måste ha rutin och god vana av att sätta stenar.

Målet med kursen är att deltagaren med större säkerhet kunna sätta känsliga stenar. Deltagaren ska nå högre nivåer av fattningsarbete såsom faden varianter på pave, parallell klassisk och med bl a franska körn. Andra moment som kursen innehåller är lordfattning och underjusteringar som droppe i kraftig sarg. Undervisning sker med mikroskop och GRS trycklyftssystem, vilket ger effektivare arbetssätt, bättre kontroll och resultat samt sliter mindre på kroppen jämfört med traditionellt sätt att arbeta på.

Live-visning av teknikerna genom kamera i lärarens mikroskop projiceras på TV-skärm gör det lätt för deltagarna att följa med i alla moment. Kursen riktar sig till den som är bekant med grunderna i juvelfattning och som vill ta steget vidare och förfina sina kunskaper. Alla som önskar deltaga ska förutom anmäla sig via länk på Lärcenters hemsida, även lämna arbetsprov till kursens instruktör.

Kursen varvar teori med praktik. Det blir även tips om specialverktyg för bättre och säkrare resultat.